Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Mε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου), ο  πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«H ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση που γνώρισε η ανθρωπότητα. Oι σημαντικές εξελίξεις που σημειώθηκαν από τα μέσα του 19ου αιώνα, με την ανακάλυψη του τηλεγράφου, εν συνέχεια του τηλεφώνου και πιο πρόσφατα των δορυφορικών επικοινωνιών, της κινητής τηλεφωνίας και του Διαδικτύου, έθεσαν σε νέα βάση την κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Βελτίωσαν την καθημερινότητα των ανθρώπων, μίκρυναν τις αποστάσεις και επηρέασαν ολόκληρο το φάσμα της ζωής μας από την ενημέρωση μέχρι την ψυχαγωγία, τις εμπορικές συναλλαγές, την εκπαίδευση και κυρίως την ανθρώπινη επικοινωνία.
H χώρα μας ανταποκρίθηκε αρκετά γρήγορα στις παγκόσμιες εξελίξεις στον τηλεπικοινωνιακό τομέα και ανέπτυξε έναν εθνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό ο οποίος διασφάλισε τις επικοινωνίες των Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο. Σημαντικά βήματα πρέπει να γίνουν ακόμα για τη διάδοση του διαδικτύου και των ευρυζωνικών υπηρεσιών, τομείς στους οποίους έχουμε μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το ΠAΣOK, η παροχή γρήγορου και φθηνού internet αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες και κυρίως προς τη νεολαία μας.
Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών  συμπίπτει φέτος με την εθνικά επιζήμια συμφωνία εκποίησης του ΟΤΕ, η οποία δεν θα επιφέρει κανένα απολύτως όφελος στον Έλληνα πολίτη και την εθνική οικονομία, ενώ το ελληνικό κράτος θα απολέσει  τον έλεγχο μίας κερδοφόρας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας, leader των τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια και από τους ισχυρότερους της Ευρώπης.  Το ΠAΣOK θα επιμείνει στη σταθερή του  θέση για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του εθνικού τηλεπικοινωνιακού μας οργανισμού και  θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατική  συμφωνία που μεθοδεύει η κυβέρνηση».